Dingen die je echt moet weten over waist training

  • Geplaatst op

Een deskundige op het gebied van korsetten verklaart waarom waist training meer biedt dan alleen een afgeslankte torso. Al honderden jaren dragen vrouwen (en mannen) korsetten, maar als de Kardashians het gaan doen? Is het meteen raak! Waist training wordt een rage.

Aangezien de zandlopervorm weer in de mode komt, hebben steeds meer mensen vragen over hoe een waist training werkt.

Bekijk hier alle waist trainers in de webshop XBF.nl - Gratis verzending

 

Waist training is op dit moment een populair onderwerp. Is dat hetzelfde als het dragen van korsetten?

Ik zou zeggen dat ze verwant zijn, maar het is niet helemaal hetzelfde. Bij waist training wordt iemands echte taille geleidelijk vermindert door het consequent dragen van korsetten. Terwijl het dragen van korsetten kan worden gedaan voor de lol, mode, kostuums, als basis en zelfs voor medische doeleinden en voor het ondersteunen van de rug.

Hoe is waist training ontstaan?

Dat is nogal lastige vraag. De eerste waist trainers waar we iets over weten waren strijders in het oude Kreta. (Het was blijkbaar een teken van atletisch vermogen om een aanzienlijk kleine taille te hebben.) Door de geschiedenis heen zijn er beroemde waist trainers geweest, vaak royalty, of zoals vandaag de dag beroemdheden. In het verleden betekende een kleine taille dat je een dame van plezier was of een heer met voldoende vrije tijd om zijn figuur te onderhouden.

Waarom denk je dat waist training weer zo populair is geworden?

De afgelopen 10 jaar is er een geleidelijke terugkeer geweest naar het vieren van de vrouwelijke vorm en een aantal beroemdheden hebben bijgedragen aan deze verschuiving van het "ideale lichaamstype". Dit begon met Dita Von Teese en nu ook Christina Hendricks, Beyoncé, Kim Kardashian en Nicki Minaj het gebruiken, krijgen ze veel publieke aandacht, niet alleen vanwege hun talent, maar ook wanwege hun figuur: voluptueus en een zeer kleine taille.

Wat komt er allemaal kijken bij het proces?
Om je taille echt te verminderen is het noodzakelijk om op een vrij regelmatige basis een korset te dragen. Dagelijks is ideaal, maar zelfs een paar keer per week zal de flexibiliteit van je taille al beïnvloeden.
 

Hoe ga je aan de slag?

Ik adviseer te beginnen met het vinden van een passend korset, idealiter een waar je de korsetten kunt passen om te zien of het iets voor je is. Pasvorm is de sleutel hier! Zodra je een korset hebt gevonden dat lekker zit, draag je het vaak en kun je het rijgen tot een comfortabel punt. Hoe vaker je het draagt, hoe beter je vooruitgang zal zijn. Forceer jezelf niet door al meteen een waist trainer een hele dag en een hele nacht te dragen. Doe het rustig aan. Luister naar je lichaam en als het ongemakkelijk voelt, doe je het korset losser of je doet hem helemaal uit. Het is geen wedstrijd; het proces is net zo belangrijk als je doel.
 

Wat zijn de voordelen/resultaten van waist training?

Als ik voor mijzelf spreek, merk ik dat hoe vaker ik een korset draag, hoe makkelijker het is om mijn buik in te trekken en hoe langer ik het regelmatig draag, hoe beter de resultaten zijn. Een van de voordelen die ik heb gezien van het dragen van een korset is niet specifiek de waist training maar dat mensen anders naar zichzelf gaan kijken; vaak zien ze misschien voor de eerste keer ooit een mooi gevormde taille in de spiegel. Aangezien wij als samenleving slankheid waarderen kan het zeer bemoedigend zijn om opeens een taille te hebben.
 

Is het dan een snel hulpmiddel voor mensen die niet willen trainen of een dieet willen volgen?

Geen pilates of yoga zal ooit in slechts een paar minuten het drastische resultaat kunnen geven zoals een korset dat doet. Begrijp me niet verkeerd! Ik beveel gezonde voeding en lichaamsbeweging aan, evenals het dragen van een korset, voor een slanke taille. Daarnaast vind ik dat er een psychologisch voordeel zit aan het dragen van een korset wat een beetje onverwacht is en zeker onderschat wordt. Iemands houding wordt verbeterd en dit betekent niet alleen dat je rechtop staat en zit: een rechte houding is een vorm van zelfvertrouwen. Als je rechtop staat, heb je echt het gevoel meer zelfvertrouwen te hebben en zo gedraag je je dan ook. Het is een soort van positieve terugkoppeling. Ook als je toevallig scoliose of een zwakke rug hebt, zal het dragen van een goed gemaakt, comfortabel korset fantastisch voelen!
 

Hoelang duurt het voordat je resultaten ziet?

Sommige lichamen passen zich erg eenvoudig aan aan de waist training, terwijl anderen meer resistent zijn. Een van de dingen die bijdragen aan het gemak van het dragen van het korset is hoe soepel de spieren in je kern zijn. Als je een heleboel flexibiliteit hebt - zelfs als je een zeer sterke kern hebt – zul je sneller reageren op het korset dan iemand die zeer solide is. Hetzelfde geldt voor de stevigheid van je lichaamssamenstelling. Zachtere mensen comprimeren beter en sneller dan mensen waarvan de samenstelling een beetje compacter is.
Zodra je taille begint met waist trainen, moet je het dan bijhouden om de resultaten te handhaven?
 
Een ding dat niet eenvoudig is om uit te leggen over waist training is dat totdat je je taille hebt verminderd, je geen enorme resultaten zonder het korset zult zien.

Nogmaals, ik spreek vanuit mijn persoonlijke ervaring en ik draag al meer dan 20 jaar korsetten. Ik geloof dat mijn taille kleiner is dan het zou zijn als ik nooit korsetten had gedragen. Als ik mijn korset vaak draag, zie ik binnen een dag of twee een verschil in mijn taille, maar dit is direct nadat ik heb mijn korset heb afgedaan. Het duurt niet dagenlang.


Hoe snel keert het lichaam terug naar de vorm van voor de waist training?

Het is net als als iets anders dat je lichaam verandert: je gaat op een dieet en je verliest 10 kilo. Hoelang zullen die resultaten blijven nadat je stopt met dat dieet? Of als je je lichaam traint door middel van oefeningen: hoelang zul je dan fit blijven als je stopt? Elke vorm van fitness vergt onderhoud.

Heb je een aangepast korset nodig of is het goed genoeg om een standaard korset te kopen?

Ik beveel aan om te beginnen met een standaard korset. De eerste paar centimeters gaan het snelst, dus is het bijna dom om te beginnen met een aangepast korset tenzij een zeer afwijkende maat hebt zodat je niet in staat bent om een comfortabel standaard korset kunt vinden.

Hoe kies je het juiste korset uit?

Je moet je comfortabel voelen in de kleding die je uitkiest om aan dit avontuur te beginnen, anders wordt het te moeilijk om je eraan vast te houden. Er zijn veel producten die beweren dat ze de taille kunnen vormgeven. Zorg ervoor dat je iets koopt waar je een goed gevoel bij hebt. Je moet je lichaam kunnen ontspannen terwijl je het korset draagt; want je wilt niet dat het een constante strijd is. Bovendien, als je iets draagt dat je taille niet verkleint, en ook al het andere afknelt, zul je niet in staat zijn om je taille effectief vorm te geven.
 

Heb je nog tips voor mensen die waist training willen proberen?

Ik kan nog wel dagen praten over de kwaliteit van een korset en wat het verschil is tussen een korset en bustier, maar ik zal afsluiten door te zeggen dat als je je taille echt vorm wilt geven, je op zoek moet gaan naar een kwalitatieve waist trainer korset. Comfort valt of staat met de vorm.